Web Analytics Made Easy - Statcounter

آرتا اسدی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص شاخص MSCI اظهار کرد: MSCI شاخصی متشکل از شرکت‌های با ارزش بازار بزرگ و متوسط ۲۳ کشور در حال توسعه است و به صورت یکجا بازدهی سهام این کشورها را نشان می دهد.

کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که، شاخص COMCEC چیست؟ گفت: شاخص شریعت COMCEC با ماهیت ساختار SMP که برای مجمع خاص اسلامی طراحی شده است، مجموعه‌ای از ۵۰ شرکت و نهاد اقتصادی بزرگ است که چندین کشور اسلامی را در بر می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید

افت کمتر صندوق‌های سرمایه گذاری نسبت به شاخص بورس

او بیان کرد: تصویر زیر به مقایسه شاخص کل بورس تهران با شاخص MSCI و COMCEC پرداخته است. البته مقایسه مستقیم این شاخص ها با با شاخص کل بورس شاید درست نباشد. چون شاخص کل بورس تمام صنایع و حتی شرکت‌های کوچک کشور را نیز بررسی می کند، اما به طور مثال شاخص MSCI بیشتر بازدهی سهام بزرگ (از نظر گردش مالی و ظرفیت بازار) و سهام متوسط کشورها را بررسی می کند.

اسدی در خصوص وضعیت شاخص COMCEC و MSCI اظهار کرد: کشور‌ها عموما توانستند با وجود شرایط بد کرونا و تاثیر آن بر اقتصاد و تعطیلی و قرنطینه، به فعالیت‌های اقتصادی خود بازگردند و فعالیت‌های آنان رشد یافته است. چرا که واردات و صادرات آزادتر شده، فروش نفت بهتر شده و ظرفیت تولیدات افزایش یافته و اغلب کشور‌ها توانستند یک رشدی را داشته باشند، ولی این رشد ناپایدار بوده و طبق نمودار ارزش صنایع و شرکت های بزرگ کشورها مجددا به سمت پایین بازگشته است.

کارشناس بازار سرمایه افزود: اما شاخص کل بورس تهران از مرداد ۹۹ شروع به ریزش کرد و بازدهی سالانه آن به زیر صفر درصد رسید. شاخص شریعت COMCEC در یک روند ثابتی قرار داشت و در سال ۱۴۰۰ نسبتا بهتر شد. شاخص  MSCI نیز نسبت به سایر شاخص‌ها بازدهی خوبی را تجربه کرد و حتی در اوایل سال ۱۴۰۰ بازدهی بالای ۸۰ درصد را به ارمغان آورد.

کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت شاخص کل بورس تهران، COMCEC و MSCI در سال ۱۴۰۰ گفت: شاخص کل بورس، از مشکلاتی که این اواخر در منطقه رخ داد از جمله، ضعف اقتصادی در مسائل نفتی، تحریم‌ها، مسائل حاشیه‌ای مخصوصا بحث طالبان و مسائل افغانستان تاثیر پذیرفت که سبب کاهش بازدهی برخی از شرکت‌ها شد و بسیاری از سرمایه گذاران علاقه خود را به بازار سرمایه از دست دادند. در این مدت شاخص MSCI نیز کاهش یافت که این موضوع نشان دهنده این است که، سرمایه گذاران با نقدینگی بالا تمایل کمتری به سرمایه گذاری دارند.

او بیان کرد: شاخص COMCEC نیز نتوانسته در این مدت خود را تقویت کند، ولی رشد کوچکی که داشته را حفظ کرده، که به نسبت خوب است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شاخص کل بازار سرمایه کشورهای اسلامی کارشناس بازار سرمایه شاخص کل بورس شرکت ها شاخص MSCI

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۵۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد

کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: امروز شاخص کل بورس با کاهش بیش از ۲۰ هزار واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۳۹ هزار واحدی ایستاد و شاخص کل هم وزن نیز با کاهش بیش از ۶ هزار واحدی در سطح ۷۴۴ هزار و ۱۰۰ واحد رسید تا شاهد روندی منفی باشیم.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه می‌گوید: امروز حجم معاملات ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون برگه سهم به ارزش معاملاتی ۲ هزار و ۸۷۷ میلیارد تومان ثبت شد سرانه خرید حقیقی‌ها ۱۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و سرانه فروش حقیقی‌ها ۲۳ میلیون تومان رقم خورد و امروز ۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد.

او گفت: امروز ۲۱ درصد بازار مثبت و ۶۱۵ نماد به عبارتی ۷۹ درصد بازار در محدوده منفی به کار خود پایان دادند همچنین امروز صنعت کانه‌های فلزی شاهد بیشترین میزان ورود نقدینگی بودند و بیشترین خروج نقدینگی هم به صنعت بانک‌ها اختصاص یافت.

سالگرد ریزش تاریخی شاخص کل بورس

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: از جمله عوامل اثر گذار بر روند بازار می‌تواند به موعد تاریخی اشاره کرد سابقه نشان داده هر ریزشی که در یک سال داشته باشیم سال بعد هم در آن روز هیجان را تجربه خواهیم کرد ۱۷ اردیبهشت سال گذشته شاهد یکی از ریزش‌های تاریخی شاخص بورس بودیم ریزشی که با حاشیه‌های بسیار زیادی همراه شد، کاهش نرخ دلار و بحث مالیاتی هم از دیگر عوامل اثر گذار بر روند نزولی بازار بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • ریزش ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
  • ریزش بورس ادامه دار شد؛ ریزش ۱۲ هزار واحدی شاخص
  • بورس امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • هفت پله قرمز بورس
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • آیا سرمایه‌گذاری همان پس‌انداز است؟
  • ۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • شاخص کل بورس به روند صعودی باز خواهد گشت؟ + فیلم
  • رمزخوانی از یکشنبه قرمز بورس