Web Analytics Made Easy - Statcounter

صدها سال پیش بود که استعمارگران در سراسر قاره های دنیا به استفاده بیش از حد از منابع طبیعی و ایجاد آلودگی و جنگل زدایی پرداختند؛‌ این استعمارگران رفتند اما عواقب و پیامدهای وخیم ناشی از استثمار مخرب و ویرانگر آنها به بلای جان و زندگی و رفاه مردم محلی تبدیل شده است.

استعمارگران در تعقیب کورکورانه منافع و سودجویی هایشان، سنت های عمیقا ریشه دار و آزموده کشاورزی را رها کردند و این سنت ها را با کشت تکی و خودسرانه محصولات صادراتی کشاورزی جایگزین نمودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه، نسل های مردم مستعمره در سرزمین های فقیرتری زندگی می کنند که نشان می دهد زخم های ناشی از تخریب و فرسایش و فرسودگی خاک در پی اقدامات استعمارگران، باعث شده است این مردم حتی در برابر تغییرات آب و هوایی نیز آسیب پذیر شوند. به عنوان مثال، زمین های بدون درخت بر جای مانده توسط اقتصادهای مبتنی بر تولیدات انبوه کشاورزی موسوم به اقتصاد کاشت در جزایر کارائیب، به محل مطلوب پرورش پشه های ناقل مالاریا و تب زرد تبدیل شده اند.

حقیقت این است که اختلاف میان آلاینده ها و قربانیان پیامدهای زیست محیطی با نابودی استعمار از بین نمی رود.

کشورهای غربی از جمله فرانسه، آلمان، انگلیس و ... اغلب بیشترین صنایع با بالاترین میزان غلظت کربنی خود را در جاهای دیگر بر پا می کنند و از این طریق خود را صنعتی می سازند در حالیکه آلودگی را به دیگر کشورها صادر می نمانید. نتیجه اینکه کشورهای در حال توسعه در حال تامین تقاضای غربی ها به بهای نابودی خودشان هستند.

مردم محلی نسبت به نقض حقوق بشر از سوی شرکت های چند ملیتی قدرتمند بی نهایت آسیب پذیر هستند. اصطلاح «زغال سنگ خونین» در کلمبیا اشاره ای دارد به تامین زغال سنگ توسط این کشور برای آلمان؛‌ ریشه شکل گیری این اصطلاح از نقض های شدید حقوق بشری و قتل های قراردادی انجام شده توسط شبه نظامیان به نمایندگی از سوی تامین کنندگان بین المللی زغال سنگ سرچشمه گرفته است.

به همین دلیل است که وقتی دولت ها و سیاستمداران غربی در حال لاف زنی و خودستایی هستند و خود را در زمینه اجرای سیاست های زیست پایدار و رقابتی سبز و سازگار با محیط در داخل کشورهایشان صاحب اعتبار می نامند، آن هم در شرایطی که بسیاری از راه حل های آنها مجددا شامل تغییر مکان جمعیت های بومی از سرزمین هایشان است، باید احتیاط کرد!

این کشورهای غربی باید خسارت های فعلی و تاریخی اشان به کشورهای در حال توسعه را به خاطر بیاورند. این یک بی عدالتی پایدار است که از مستعمرات سابق بخواهیم سنگین ترین بها را بابت بحرانی که به طور نامتناسب توسط استعمارگران ایجاد شده است، بپردازند!

قدرت های غربی باید نگاهی به گذشته بیندازند و چالش های اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی کشورهای در حال توسعه را که از بی عدالتی های گذشته این قدرت های غربی سرچشمه گرفته است، مشاهده کنند!

متاسفانه با توجه به شکاف شرم آور دارو و واکسیناسیون میان کشورهای توسعه یافته و کشورهای در حال توسعه که در جریان پاندمی کووید-۱۹ برملا شده است، به نظر می رسد قدرت های غربی راه درازی پیش رو داشته باشند.

۳۱۱۳۱۱

کد خبر 1569631

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: تغییرات آب و هوایی کشورهای در حال توسعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۸۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار شیوع بیماری زنگ زرد در مزارع غلات آذربایجان‌غربی 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، علی دیانتی اظهار کرد: توسعه بیماری در رطوبت نسبی بالای ۷۰ درصد و در دمای بین ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتیگراد همراه با باران و یا شبنم سریعتر اتفاق می‌افتد.
دیانتی افزود: بیش از ۷۰ درصد مواد لازم برای پر شدن دانه‌های موجود در خوشه گندم توسط سه برگ انتهایی گندم تامین می‌شود و حفاظت از آنها خصوصاً برگ پرچم نقش بسیار مهمی در افزایش عملکرد گیاه دارد. 
 وی ادامه داد: بیماری برگی زنگ زرد گندم به دلیل ظهور نژاد‌های جدید و با شرایط خاص آب و هوای، هر چند سال یکبار به صورت همه گیر (اپیدمی) در آمده و می‌تواند خسارت زیادی را به محصول گندم وجو وارد کند.
دیانتی با بیان اینکه احتمال شیوع بیماری‌های برگی در همه نقاط استان وجود دارد، اظهار کرد: در حال حاضر شرایط آب و هوایی در کلیه شهرستان‌ها جهت توسعه بیماری مساعدتر است.
وی تصریح کرد: این بیماری به صورت جوش یا تاول‌هایی به رنگ زرد مایل به نارنجی روی برگ‌های محصول ظاهر شده سپس جوش‌ها به سرعت به هم پیوسته و نوار‌هایی درامتداد رگبرگ‌ها در هر ۲ سطح برگ نمایان می‌کنند که به دنبال آن به کل محصول آسیب می‌زند. این مقام مسئول از کشاورزان خواست به منظور حفاظت از مزارع به محض مساعد شدن شرایط آب و هوایی ضمن پایش مستمر مزارع خود با مراجعه فوری به مراکز و مدیریت جهاد کشاورزی تابعه و مشاوره با کارشناسان مربوطه قبل از مشاهده علائم بیماری، نسبت به کانون کوبی و انجام عملیات سمپاشی مزارع خود با سموم شیمیایی توصیه شده اقدام کنند.

دیگر خبرها

  • هشدار شیوع بیماری زنگ زرد در مزارع غلات آذربایجان‌غربی 
  • پوتین: اتحادیه اقتصادی اوراسیا در برابر تحریم‌های جدید کارآمد است
  • استفاده کشورهای شیخ نشین خلیج فارس از کارت روسیه و چین/ دیگر خبری از ذبح گاوهای شیرده برای آمریکا نیست
  • اصلاحات ، راه برون رفت از بحران مهاجرت سرمايه های انسانی
  • تلاش باکو برای جذب سرمایه خارجی
  • پوتین در مراسم تحلیف: روسیه از گفتگو با کشور‌های غربی امتناع نمی‌کند
  • ایران عملکرد جنگ‌افزارهایش را مقابل سلاح‌های آمریکایی ارزیابی می‌کند!
  • دینگونک؛ هیولایی مرموز که استعمارگران را می‌ترساند! (+عکس)
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • بررسی راهکارهای توسعه زیرساخت‌های شبکه برق آذربایجان غربی