Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمیدرضا ترقی گفت: قرار گرفتن ایران در کنار اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه کشورهای بریکس و شانگهای نوید بخش آینده مطلوب اقتصادی ایران و رشد اقتصادی مورد نظر در چشم انداز ۲۰ سال آینده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حمید رضا ترقی در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، اظهار داشت: دعوت گروه بریکس از ایران برای پیوستن به این پیمان اقتصادی، در شرایطی صورت گرفته که ایران تنها کشور دعوت شده به این‌ پیمان در غرب آسیا است و همچنین از وجود نقاط اشتراک بین جمهوری اسلامی ایران و این کشورها در زمینه تبدیل شدن به یک قدرت اقتصادی اثرگذار در عرصه بین المللی و چند جانبه گرایی در دنیا حکایت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: از آنجا که جمهوری اسلامی ایران قدرتی منطقه ای در جنوب غربی آسیا است و جایگاه مهمی به دلیل در اختیار داشتن منابع انرژی، نفت، گاز، صنعت و پتروشیمی دارد و همچنین با لحاظ خطوط مواصلاتی بین المللی که در شرق و جنوب شرق آسیا و اروپا توسط ایران به وجود آمده، ایران به شکل گسترده ای مورد توجه اقتصادهای بزرگ جهان قرار گرفته است.

ترقی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط مذکور حضور فعال ایران در مجامع و سازمان های اقتصادی و تجاری منطقه ای و جهانی هم برای ما یک ضرورت اجتناب ناپذیر است و هم در کشور ما همواره نسبت به حضور در این سازمان‌های بین المللی طی دوران مختلف تلاش‌هایی صورت گرفته که خوشبختانه در دولت آقای رئیسی این تلاش‌ها به نتیجه رسیده به گونه ای که این دولت سیاست هایی را اتخاذ کرده که بتواند با رویکردهای جدید و مناسب، در این سازمان‌ها حضوری فعال و گسترده داشته باشد.

وی با اشاره به عضویت ایران در گروه اقتصادی اکو و شانگهای طی گذشته، عنوان کرد: امروز هم ایران وارد گروه اقتصادی بریکس می شود.

کارشناس مسائل بین الملل گفت: به طور طبیعی با توجه به اینکه این سازمان‌ها به دنبال افزایش حداکثری قدرت‌های برتر جهانی هستند و می خواهند به کشورهای کمتر توسعه یافته و ضعیف کمک کنند، به نظر می رسد برای کشورهای در حال توسعه مثل ایران که آمادگی  ورود ناگهانی به تجارت آزاد را ندارد، منطقه گرایی موثرترین راه برای گشودن تدریجی اقتصادهای ملی این کشورها و ادغام آنها در اقتصاد جهانی باشد.

ترقی تصریح کرد: همچنین از طرفی چون ایران نمی خواهد آثار و تبعات اقتصاد جهانی را در اقتصاد خود بپذیرد و از یک خاستگاه تمدنی چند هزار ساله هم برخوردار است و محل تلاقی شرق به غرب و اتصال سه قاره است، در چنین موقعیتی پیوستن ایران به این پیمان مانع انزوای اقتصادی ایران خواهد شد و طراحی ها و برنامه ریزی های غرب را خنثی خواهد کرد همچنین می تواند در جهت کاهش آثار سلطه دلار بر اقتصاد کشورهای منطقه، از آنها کمک بگیرد.

وی افزود: به نظر می رسد پیوستن ایران به این مجموعه در جهت چندجانبه گرایی و تقویت آن نقش بسیار موثری خواهد داشت بنابراین ایران از ظرفیت های قابل توجهی برای عضویت در گروه کشورهای بریکس برخوردار است و علاوه بر نفوذ ژئوپولیتیک قابل توجه خود با وجود تحریم های اعمال شده توسط غرب علیه ایران، دارای اقتصادی در حال رشد و گسترش است که نشان می دهد این کشور تا چه اندازه برای تبدیل شدن به یک اقتصاد پیشرو در آینده مصمم است.

کارشناس مسائل بین الملل خاطرنشان کرد: اگرچه ایران تا امروز موفق به عضویت در هیچ یک از سازمانهای مذکور نشده بود اما در حال رفع چالش‌ها و موانع عضویت خود است.

ترقی گفت: قرار گرفتن ایران در کنار اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه کشورهای بریکس و شانگهای نوید بخش آینده مطلوب اقتصادی ایران و رشد اقتصادی مورد نظر در چشم انداز ۲۰ سال آینده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کشورهای بریکس حال توسعه سازمان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۶۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمان آیدکس معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، صمد حسن‌زاده با اشاره به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» برای سال جاری و با توجه به مأموریت‌های اتاق ایران در راستای تحقق توسعه پایدار، گفت: مشارکت اتاق‌های سراسر کشور در مسیر برگزاری همایش‌ها و نمایشگاه‌های اقتصادی شروع شده و در تلاشیم با ایجاد یک فضای تعاملی بین دولت و بخش خصوصی به نتایج خوبی برای توسعه اقتصادی دست پیدا کنیم.

حسن زاده افزود: این همایش با هدف بسترسازی و معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری، برگزار می‌شود و نمایندگانی از سایر کشورها، سفرا و روسای اتاق‌های بازرگانی کشور‌های هدف دعوت شدند تا با حضور خود، اطلاعات لازم درباره اقتصاد ایران کسب کنند.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تاکید کرد: اتاق ایران به نمایندگی از جامعه اقتصادی کشور آمادگی دارد با برگزاری همایش‌ها و نمایشگاه‌ها، ظرفیت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری ایران را به بهترین شکل، معرفی کند.

شناسایی و معرفی الگو‌های ملی توسعه سرمایه‌گذاری درکرمان‌آیدکس

سید مهدی طبیب‌زاده، رییس اتاق کرمان، هدف اصلی برگزاری کرمان‌آیدکس را معرفی توانمندی‌های سرمایه‌گذاری استان کرمان عنوان کرد و گفت: رویکرد این همایش ملی است و روش‌هایی را در این همایش معرفی می‌کنیم که در سطح ملی کارساز باشد. البته در همین راستا میهمانانی از منطقه بریکس، اوراسیا، اکو و شانگهای دعوت کردیم؛ چراکه معتقدیم گردش اطلاعات بین فعالان اقتصادی کشور‌ها می‌تواند به افزاش سطح مناسبات تجاری بین کشور‌ها کمک کند.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه تلاش داریم آنچه برای ایجاد یک فضای مناسب برای جذب سرمایه‌های جدید نیاز است را در این همایش مدنظر قرار دهیم، تصریح کرد: کرمان سرزمینی با منابع و ظرفیت‌های بالایی است که باید در مسیر تولید ثروت به کار گرفته شوند.

وی تأکید کرد: قرار است شورای راهبردی معدن را در کرمان ایجاد کنیم برای همین نشست شورای عالی معدن را با مشارکت وزارت صنعت، معدن و تجارت در حاشیه همایش خواهیم داشت. در واقع به دلیل ظرفیت‌های معدنی استان کرمان، سعی داریم در همایش آیدکس تمرکز خوبی روی این حوزه داشته باشیم.طبیب‌زاده طراحی و معرفی مدل‌های توسعه اقتصادی با تکیه بر عنوان سال را از اولویت‌های همایش کرمان‌آیدکس دانست و تأکید کرد: به دنبال آن هستیم تا مدل‌های قابل استفاده در سطح کشور برای تقویت سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف را ارائه دهیم.

سرمایه‌گذاری باید در سطح جامعه نهادینه شود

محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان نیز در این نشست، گفت: ظرفیت‌های متنوع بین شهر‌های این استان یکی از مزیت‌های آن است که موجب شده محصولات کشاورزی این منطقه و ذخایر معدنی آن بسیار متنوع باشد. از طرفی سرمایه‌گذاری‌هایی انجام شده تا شاهد تولید کل زنجیره فولاد و بخشی از زنجیره مس در استان باشیم.

وی ادامه داد: استانداری در برگزاری این همایش مشارکت کرده، چون معتقدیم که فرهنگ و ضرورت سرمایه‌گذاری باید در تمام ابعاد آن نهادینه شود و به مطالبه جامعه تبدیل شود. در مسیر سرمایه‌گذاری، بخش خصوصی یک بعد از کار را در دست دارد و باید حمایت‌های دولتی نیز وجود داشته باشد.

استاندار کرمان افزود: بخش خصوصی به خدمات دولت نیاز دارد و باید شرایط را برای سرمایه‌گذاری این بخش تسهیل کنیم. در این بین تلاش برای جلوگیری از خروج ارز و حتی بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خارجی، موضوعی است که به جد پیگیری می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه ماه آینده
  • پوتین: اتحادیه اقتصادی اوراسیا در برابر تحریم‌های جدید کارآمد است
  • جذب ۵۴۰ میلیون دلار سرمایه ارزی در استان هرمزگان
  • ادغام شرکت‌های کوچک نفتی و فولادی جهشی در اقتصاد کشور است
  • وضعیت فعلی ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر مطلوب نیست
  • انتقاد آقای اقتصاد به سیاست های تعدیل اقتصادی
  • اصلاحات ، راه برون رفت از بحران مهاجرت سرمايه های انسانی
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • کرمان آیدکس معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است